Hoorexpert ontzorgt! De specialist in hoorhulpmiddelen, werkplekaanpassing en toegankelijkheid

Het Huis van Morgen is uitgebreid met een mobiel communicatiesysteem en wek- en waarschuwingssysteem van Hoorexpert

Het Huis van Morgen is een demonstratiewoning voor mensen die het liefst in hun eigen vertrouwde omgeving oud willen worden. Het huis is tot stand is gekomen dankzij een samenwerking tussen de gemeente Peel en Maas, maatschappelijke partners en verschillende bedrijven. Het doel is om een laagdrempelige plek te creëren waar inwoners van de regio Peel en Maas, professionals in de zorg en onderwijsinstellingen:
• kennis kunnen maken met technische en bouwkundige toepassingen die zelfstandig, veilig en comfortabel leven in de eigen omgeving ondersteunen;
• kunnen zien hoe technologie zoals telezorg kan helpen om professionals, vrijwilligers en mantelzorgers zo goed mogelijk in te zetten;
• kunnen ervaren hoe mensen met behulp van moderne communicatie­technologie, zoals het digitale dorpsplein, makkelijker sociale contacten kunnen onderhouden en kunnen deelnemen aan onze samenleving;
• in contact kunnen komen met partners in het bedrijfsleven en het onderwijs die de mogelijkheden, hulpmiddelen en aanpassingen ontwikkelen of aanbieden.
Het Huis van Morgen is een normale eengezinswoning, waar technologische hulpmiddelen en eenvoudige aanpassingen in de woning zijn aangebracht. Handige slimmigheden en praktische toepassingen die ter plekke uitgeprobeerd kunnen worden.
Voor dit mooie project heeft Hoorexpert een wek- en waarschuwingssysteem en een mobiel communicatiesysteem mogen leveren en installeren. Het wek- en waarschuwingssysteem maakt akoestische signalen zichtbaar door lichtflitsen of voelbaar in de vorm van trilimpulsen. In het Huis van Morgen kan dit systeem (deurbelzender, een flitsontvanger en een digitale wekker met bijbehorende trilschijf) gedemonstreerd worden.
Het mobiele communicatiesysteem wordt gebruikt tijdens de fysieke rondleidingen in het Huis van Morgen waardoor de spraakverstaanbaarheid verbetert en de bezoekers die slechthorend zijn, optimaal mogelijk geïnformeerd kunnen worden.

 

Meer informatie:
info@hoorexpert.nl