HOYA initiatief tegen zichtongelijkheid

In lijn met het Corporate Social Responsibility programma van HOYA, dat is ontworpen om de kloof in de oogzorg te overbruggen, werkt het bedrijf samen met Orbis International, een organisatie die oogzorgprofessionals begeleidt, opleidt en inspireert in India en Nepal.

In het bijzonder ondersteunt HOYA Orbis in haar missie om zichtongelijkheid aan te pakken door oogzorgdiensten te promoten, gemeenschappen over de hele wereld toegang te bieden tot
zichtbesparende interventies en de kennis en het onderwijs op het gebied van ooggezondheid te vergroten. Inbegrepen in de initiatieven van Orbis International is het REACH-programma (Refractive Error Among Children), waarin Orbis samenwerkt met partnerziekenhuizen om leraren op te leiden om elementaire oogonderzoeken uit te voeren, zodat leerlingen meer toegang krijgen tot oogzorg op school.

Het programma heeft een specifieke focus op jonge vrouwen, die minder snel hulp zoeken. HOYA draagt ook kennis bij aan Cybersight, het online leerplatform van Orbis International dat is ontworpen om vaardigheden op het gebied van ooggezondheid te bevorderen en oogzorgspecialisten in lage- en middeninkomenslanden in staat te stellen blindheid en slechtziendheid te behandelen en te voorkomen.

Biratnagar school screening