Nieuwjaarsgroet: Sterk het nieuwe jaar in

De uitspraak ‘een nieuw jaar, nieuwe kansen’ was nog nooit zo spot-on als dit jaar.

2021 belooft in vele opzichten een mooi jaar te worden, met letterlijk veel nieuwe mogelijkheden.

Vlak voor het einde van 2020 konden we de onderhandelingen met Essilor/Luxottica bevredigend afsluiten en onze aandelen in Optitrade Holding en Optitrade Logistiek Centrum (OLC) terugkopen.

Geheel uit eigen middelen kochten we zowel het 50.2% aandeel van Essilor in OLC als het kleinere aandeel in Optitrade Holding terug.

Dat we dit deden zonder hulp van derden, zegt alles over onze stevige positie.

Optitrade staat er goed voor en we zijn weer onafhankelijk en zelfstandig. Baas in eigen huis!

Dit betekent dat we onze eigen strategie voortzetten en stevig blijven inspelen op bestaande thema’s die ook de komende tijd actueel zullen blijven.

Dan bedoel ik niet alleen COVID-19, maar ook branche-gerelateerde issues als de uitdagingen rond bedrijfsopvolging, private equity en de stijgende macht van de ketens.

Optitrade wil hét platform zijn dat zorg draagt voor een goede toekomst voor zelfstandige opticiens en audiciens, zodat het zelfstandige segment zal blijven bestaan en de consument zelf de juiste keuze kan maken.

Daarom zijn we bezig met twee nieuwe projecten -voor zowel optiek als audiologie- die we in 2021 introduceren.

Sinds het beëindigen van de samenwerking met Essilor/Luxottica is OLC officieel onderdeel van Optitrade Holding. Onze afdelingen IT, Finance en Marketing worden ook operationeel bij OLC en dit versterkt onze inkooppositie en de synergie tussen Optitrade Retailgroep in Houten en OLC in Heemstede.

Op et gebied van inkoop en samenwerking willen we niet alleen nog relevanter worden voor onze klanten, maar ook voor leveranciers, met wie we gezamenlijke doelstellingen gaan nastreven. Doelen waarvoor alle betrokkenen zich willen committeren.

2021 wordt een jaar van nieuwe ontwikkelingen, van opbouwen en versterken.

En daarin werken we heel graag met ú samen.

U hoort snel weer van ons. Voor nu wensen de teams van Optitrade en OLC u een gelukkig, succesvol en bovenal gezond 2021!

Jan Weber

Algemeen Directeur.