Cursus Hoorexpert – Wek en Waarschuwing

Wek- en waarschuwingssystemen anno 2022

Leer er alles over tijdens de Optitrade – Hoorexpert cursusdagen!

Save the date!
Spijker bij en verdien 25 STAR PUNTEN.

Cursus toegankelijkheid van gebouwen, wek- en waarschuwingssystemen en werkplekaanpassingen. Deze cursus wordt gehouden op locatie in Leerdam.

Data: 
21 november 9:30 – 15:00
28 november 9:30 – 15:00

Schrijf u nu in via karin@hoorexpert.nl

Alvast voorbereiden? Lees dan hier verder:

Bekijk video 

Waarom zou een klant hiervoor moeten kiezen?
Een wek- en waarschuwingssysteem maakt akoestische signalen – zoals de deurbel, telefoon of rookmelder – zichtbaar door lichtflitsen of voelbaar in de vorm van trilimpulsen. Met deze toegepaste, draadloze oplossingen mist men geen enkel signaal meer – dag en nacht, waar u ook bent, in huis, in de tuin of op het werk. Optimale veiligheid en comfort zijn gegarandeerd.

Bekijk video

Brandveiligheid is een onderwerp dat natuurlijk iedereen aangaat, maar wat bij de hoorzorgprofessionals zeker de revue zou moeten passeren in het geval van doven en slechthorenden. In dit artikel gaan we dieper in op de brandveiligheid en het belang van preventie door middel van een rookmelder die, zicht vanaf 1 juli 2022 verplicht op elke woonlaag van dier Nederlands woonhuis moet bevinden. Angelo Boer is brandweervrijwilliger bij de brandweer van een groot academisch ziekenhuis en kan ons alles vertellen over brandveiligheid, inclusief de do’s & dont’s. Op het kantoor van Hoorexpert in Leerdam drukt hij ons met neus op de feiten en doet ons beseffen dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Het belangrijkste moraal uit zijn verhaal: voorkomen is beter dan genezen. “Het tijdig signaleren van brand- of rookontwikkeling redt letterlijk levens.” Lees er hier meer over.

Onder voorwaarden volledig vergoed

Hoorexpert voert twee merken wek-en waarschuwingssystemen het LISA systeem en het SIGNOLUX systeem. Hearsolutions, dochteronderneming van Hoorexpert, heeft een samenwerking met alle zorgverzekeraars. Beide systemen kunnen dankzij deze samenwerking in aanmerking komen voor vergoeding via de

zorgverzekeraar waarbij een provisie voor de audicien gereserveerd wordt. Na het eenvoudig indienen van een aanvraag, nemen wij het proces over tot aan installatie en onderhoud. U, als audicien wordt volledig ontzorgd.

Welke andere onderdelen zijn er?
Het is mogelijk het basissysteem uit te breiden met de diverse modulen zoals een babyfoonzender, een module voor het koppelen met een mobiele telefoon of:

Een koolmonoxidemelder, ook wel CO-melder genoemd, is essentieel in ieder huis. Koolmonoxide is als mens niet waar te nemen. Toch is het een levensgevaarlijk gas. Voorkom koolmonoxidevergiftiging door de melder te plaatsen bijvoorbeeld in keukens, kamers met open haarden, stookruimten of garages. De CO-melder wordt geactiveerd wanneer er ongebruikelijk verhoogde kamertemperatuur of een verhoogde koolmonoxidewaarde in de lucht wordt gedetecteerd. De melder is te koppelen aan het bestaand wek- en waarschuwingssysteem van Lisa en Signolux.

De Flitslamp 360 graden met accu is rondom zichtbaar! Vanwege de ingebouwde accu kan deze flitslamp overal geplaatst worden waar dat wenselijk is en kan in combinatie met verschillende zenders worden gebruikt. Zodra de zender een signaal stuurt, zal de flitslampontvanger reageren met een reeks gecodeerde lichtflitsen. Aan dit ‘flitspatroon’ kan worden herkend welke zender de oproep heeft veroorzaakt. Deze oproep is overigens ook herkenbaar aan het oplichten van een of meerdere LED-signaallampjes die op de ontvanger zijn aangebracht. De betekenis van de oproep is simpel te herkennen: naast de lampjes zijn verklarende pictogrammen aangebracht.

 

Meer weten, bijvoorbeeld over onze andere oplossingen?
Neem gerust contact op met Hoorexpert

+31 (0)345 63 23 93
info@hoorexpert.nl