NUVO Opleidingen voor Optitrade klanten

Kennis is macht

Dankzij een samenwerking tussen NUVO, Optitrade en Centrop zijn alle opleidingen van de NUVO Academie nu open voor de optiekdeelnemers van Optitrade; zowel opticiens als leveranciers. Kennis is macht, dus hoe meer cursussen u volgt, hoe krachtiger uw positie!

NUVO Academie

Een goede opleiding is essentieel voor een kwalitatief hoogwaardige uitoefening van de beroepen in de optiek -en dat geldt ook voor na- en bijscholing. De NUVO biedt optiekondernemers en hun medewerkers daarom een breed scala cursussen en trainingen aan. Sommige cursussen zijn geschikt voor iedereen die in de optiekzaak werkt. Voor andere cursussen wordt een bepaalde basis verwacht. De cursussen van de NUVO Academie zijn uitsluitend toegankelijk voor leden van NUVO, Optitrade en Centrop en worden verzorgd door deskundige docenten. Alle cursussen zijn merkonafhankelijk! De NUVO Academie ondersteunt optiekondernemingen in hun professionalisering en ondernemerschap. De deelnamekosten zijn laag, maar dat betekent niet dat er concessies zijn gedaan aan het cursusprogramma; u krijgt trainingen van hoge kwaliteit.

Cursusaanbod najaar 2019

Maandag 23 september en maandag 28 oktober:
BHV-Basiscursus voor optiekprofessionals, geschikt voor iedereen in de optiekzaak
Wist u dat iedere werkgever verplicht is om één of meer bedrijfshulpverleners (BHV’ers) in dienst te hebben? Volgens de wet moeten BHV’ers beschikken over een adequate opleiding en uitrusting om de BHV-taken naar behoren te kunnen vervullen. De NUVO Academie biedt een voordelige BHV-basiscursus in één dag aan. Dat is mogelijk dankzij een uitgekiende opzet van e-learning (online leren op een zelfgekozen plaats en tijdstip). Velen weten inmiddels de weg naar deze cursus te vinden. De cursus op 23 september is (bijna) vol, daarom is er nog een gepland op 28 oktober.

De cursus is van 09.00 tot 16.30 uur en kost € 190,- (ex btw) per persoon inclusief lunch en e-learning. Meer weten over deze cursus? Klik hier.

Maandag 7 oktober:
Bril afpassen, geschikt voor iedereen in de optiekzaak
Kennis van afpassen is essentieel bij de keuze van een goed montuur en voor het creëren van draagcomfort. Tijdens deze cursus wordt de theorie van het afpassen in een logische opbouw gedoceerd. De kneepjes van het vak kunt u daarna uitgebreid oefenen op zowel metalen als kunststof monturen. Een cursusdag om niet stil te zitten.

De cursus is van 10.30 tot 16.00 uur en kost € 190,- (ex btw) per persoon inclusief lunch. Meer weten over deze cursus? Klik hier.

Maandag 4 november
Styling: ‘Verkoop in stijl’, geschikt voor iedereen in de optiekzaak
Een klant die blij uw winkel uitgaat en dankbaar de complimenten oogst voor die mooie bril… dat is goed voor de omzet, gratis reclame voor de zaak en het maakt het werk extra leuk. Daarom is stylingadvies zo belangrijk. Voor optiekprofessionals die graag willen werken aan hun adviesvaardigheden op het gebied van styling biedt de NUVO Academie de training ‘Verkoop in stijl’ aan. Wat past bij déze klant en accentueert de eigen persoonlijkheid?

De cursus is van 10.00 tot 17.00 uur en kost € 190,- (ex btw) per persoon inclusief lunch. Meer weten over deze cursus? Klik hier.

Maandag 25 november
BHV-Herhalingscursus voor optiekprofessionals, geschikt voor iedereen die eerder een BHV-cursus heeft gevolgd
De wet bepaalt dat een BHV’er elk jaar op herhaling moet, om de verworven kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Via de NUVO Academie kan in slechts één ochtend de vereiste kennis worden opgefrist om aan de wettelijke verplichting te voldoen. Dat is mogelijk dankzij een combinatie van e-learning en een ochtend praktijktraining. Het praktijkgedeelte wordt bovendien toegespitst op het werken in de optiekwinkel.

De cursus is van 09.00 tot 12.30 uur en kost € 165,- (ex btw) per persoon inclusief (meeneem)lunch. Meer weten over deze cursus? Klik hier.

Maandag 2 december
Skiascopie, geschikt voor opticiens, contactlensspecialisten en optometristen
Skiascopie (schaduwmethode) is een objectieve refractiemethode die bijzonder nauwkeurig, veelzijdig en betrouwbaar is. De methode is objectief omdat de vragen van de opticien en de antwoorden van de klant niet van invloed zijn op het meetresultaat. Skiascopie wordt vooral gebruikt bij mensen die niet goed duidelijk kunnen maken wat ze zien, en bij wie een computermeting ook geen geschikte oplossing is. Doelgroep: jonge kinderen, maar ook dementerenden, afasiepatiënten of mensen met andere communicatieve stoornissen.

De cursus is van 10.30 tot 16.00 uur en kost € 190,- (ex btw) per persoon inclusief (meeneem)lunch. Meer weten over deze cursus? Klik hier.

Maandag 2 december
Masterclass Styling, geschikt voor iedereen die eerder de training ‘Verkoop in stijl’ heeft gedaan
Een oogmeting krijg je niet in één dag onder de knie. Dat geldt ook voor de fijne kneepjes van het stylingvak. Hebt u de training ‘Verkoop in stijl’ gevolgd? Dan wilt u vast deze masterclass niet missen: het is een boeiende mix van theorie en praktijk. Tijdens de training gaan we actief aan de slag met de opdrachten die u vooraf hebt gekregen.

De cursus is van 10.00 tot 17.00 uur en kost € 190,- (ex btw) per persoon inclusief lunch. Meer weten over deze cursus? Klik hier.

Alle cursussen vinden plaats het Optiekcentrum, Voorveste 2, Houten.

Hebt u interesse in een of meerdere van deze cursussen?

U kunt zich hier aanmelden.