Uitbreiding TOGS-regeling: Optiek opengesteld

Afgelopen zaterdag is er een uitbreiding bekend gemaakt op de TOGS-regeling. Ondernemers uit de non-food sector kunnen nu ook gebruikmaken van deze regeling. De TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) is bedoeld voor bedrijven die door de gevolgen van COVID-19 financiële ondersteuning nodig hebben. Voor hen heeft het kabinet deze noodmaatregel opgesteld.
De update over de uitbreiding kunt hier lezen. 

Sinds vanmiddag is de optiekbranche opengesteld binnen deze regeling en kunt u een aanvraag hiervoor indienen. Op het moment van schrijven is de audiologie branche nog niet toegevoegd maar dat wordt snel verwacht.

Met deze regeling kan een eenmalige (netto-)gift van €4000,- worden aangevraagd om de eerste vaste lasten te kunnen betalen zoals bijvoorbeeld de winkelhuur. Via onderstaande site kunt u zien welke ondernemers gebruik kunnen maken van de TOGS-regeling. Deze lijst met branches en sectoren zal vandaag nog worden geactualiseerd en is te vinden op:
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19

Voor doorlopende personeelskosten zijn er andere maatregelen ingesteld. Deze zijn ook onderdeel van de NOW. (NOW = Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid). (Meer informatie over de NOW.)

Indien u recht heeft op de TOGS-regeling, maar u staat geregistreerd onder een andere SBI-code, kunt u hiervoor contact opnemen met uitvoeringsorganisatie RVO.nl. Meer informatie over de SBI-codes en de huidige maatregelen kunt u vinden op: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/vastgestelde-sbi-codes

Voor meer actuele informatie houd de website van de rijksoverheid en de nieuwsbrieven van Optitrade en NUVO in de gaten.