Zonneracers meer gefocust de weg op dankzij zonnebril met drivers lens

De studenten van het Brunel Solar Team zijn druk bezig met het inpakken van hun flight case. Op 4 augustus zullen zij vertrekken richting Zuid-Afrika, het land waar de Sasol Solar Challenge plaatsvindt dit jaar. In september zal het team in acht dagen tijd bijna 4000 km afleggen van Johannesburg naar Kaapstad. Hoe houdt het team zich tijdens deze lange reis steeds even goed gefocust? Aan de zonnebrillen met speciale drivers lens ligt het in ieder geval niet.

Teamleden laden zonneauto Nuna 11S in flight case voor vertrek naar Zuid-Afrika. Foto: Brunel Solar Team.

Dankzij Bobo’s Eyewear is het hele team dit jaar voorzien van Serengeti zonnebrillen met een speciale drivers lens. Deze lens heeft een natuurlijke uitstraling die je laat focussen op de weg en afleiding minimaliseert. Lennard de Graaf, een van de coureurs van het team, legt uit: “Je merkt dat je je beter op de weg kunt focussen, zonder dat je wordt afgeleid door het licht of verkleuring. Af en toe vergeet je zelfs dat je de bril op hebt.”

Niet alleen de coureurs zullen tijdens deze race een Serengeti bril dragen. Het hele konvooi zal schitteren in de zonnebrillen, met dank aan Bobo’s Eyewear. De auto’s die voor en achter Nuna 11S, de zonneauto van het Brunel Solar Team, rijden moeten namelijk ongestoord Nuna in de gaten kunnen houden en haar door het verkeer heen kunnen leiden. Afleiding kan hierbij cruciaal zijn. “De zonnebrillen bieden rust en het vertrouwen dat je altijd goed zicht hebt op de weg en op Nuna”, aldus Sanne Vilters, teamleider van het team.

Brunel Solar Team met zonneauto Nuna 11S. Foto: Hans-Peter van Velthoven

Sasol Solar Challenge
Van 9 tot en met 16 september zullen de studenten van het Brunel Solar Team het opnemen tegen 11 andere teams van over de hele wereld tijdens de Sasol Solar Challenge. Na al zeven keer wereldkampioen te zijn geworden in Australië, zal het team haar uiterste best doen om voor de vierde keer de overwinning uit Zuid-Afrika mee naar huis te nemen. Na verschillende innovaties die het team dit jaar heeft toegepast heeft iedereen er vertrouwen in met een positief resultaat terug te keren.