Optitrade zorgdeclaraties en de COV check

Optitrade Zorgdeclaraties (Icodis) is een uniek systeem voor opticiens en audiciens waarmee men declaraties kan verzorgen. Via de de COV (Controle op Verzekeringsrecht) heeft u tevens inzicht in de huidige vergoeding per klant/verzekerde.

Opticiens en audiciens betalen voor gebruik van dit systeem via een vaste vergoeding per declaratie. Optitrade onderhoudt het systeem jaarlijks zodat het up-to-date blijft en bovendien is er een helpdesk die vragen van gebruikers oplost.

De binnen Optitrade zorgdeclaraties aanwezige COV module geeft elke opticien en audicien de mogelijkheid voor de klant te bekijken op welke vergoeding men recht heeft en daarna de declaratie uit te voeren.

Tot nu toe werd geen vergoeding gevraagd voor het alleen uitvoeren van de COV check, maar dat zal vanaf 1 september wel gebeuren zodat gebruikers van alleen deze module meebetalen aan het onderhoud en de investering in het systeem. Als u normaal ook declareerd via Optitrade zijn er geen extra kosten voor de COV check.

Het tarief hiervoor is € 0,50 per check. Wanneer er voor dezelfde klant hierna een declaratie wordt uitgevoerd zal deze vanzelfsprekend niet apart in rekening worden gebracht.

Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de helpdesk van Optitrade zorgdeclaraties T. 030 634 31 32