Zowel Pearle als Specsavers lanceren in oktober nieuwe media-campagnes

Specsavers wil met de campagne ‘Eye Opener’ heel Nederland bewust maken hoe belangrijk het is om regelmatig een oogtest te doen..

De campagne, ontwikkeld door het Deense bureau Fosbury Copenhagen, is sinds 21 oktober te zien op tv, social media en online. Daarnaast worden consumenten van veertig jaar en ouder via een regionale en lokale mediacampagne geactiveerd om regelmatig hun ogen te laten onderzoeken. Ook wordt de campagne ondersteund met een influencercampagne waarbij bekende veertigers persoonlijke geluksmomenten delen.

In de campagnevideo zien we een groep mensen die deelnemen aan een experiment waarin zij hun ogen laten controleren. Na afloop van de test blijkt dat één persoon in de groep, Edwin, een persoonlijk verhaal te vertellen heeft. Zijn vrouw Auke kwam er namelijk door een oogtest achter dat haar sterk verslechterde zicht niet alleen een kwestie van een nieuwe sterkte was. Bron: MarketingTribune.nl

Problemen CZ, OHRA en Nationale Nederlanden declaraties

Update 12-8-2022

Zoals u weet zijn er veel problemen ontstaan toen zorgverzekeraar CZ is overgestapt naar een nieuw declaratiesysteem. Graag delen we met u de laatste update.

Vorige week zijn ze begonnen met het controleren en corrigeren van alle declaraties die ten onrechte zijn afgewezen. In totaal ging dit om duizenden nota’s, die één voor één bekeken moesten worden om te achterhalen of het daadwerkelijk een onterechte afwijzing betrof.

Deze week hebben wij per e-mail bevestigd gekregen dat CZ alle nota’s heeft gecontroleerd en indien van toepassing gecorrigeerd. De volgende stap in het proces betreft uitbetaling.

U dient er rekening mee te houden dat het nog wel even gaat duren voordat het bedrag op uw rekening staat. Dit komt omdat wij bij Optitrade nu pas kunnen achterhalen of CZ de declaraties aan ons heeft uitbetaald en of de bedragen kloppen. Bovendien gaat dit niet op de gebruikelijke wijze en zijn wij dankzij CZ genoodzaakt alle declaraties handmatig te controleren en goedkeuren. Hier zijn we al aardig ver mee en we blijven ons uiterste best doen om alle declaraties zo snel mogelijk te verwerken.

We houden u op de hoogte van de status en ontwikkelingen.

Update 21-7 – 2022

Wij hebben nog steeds veel contact met CZ hierover en informeren u graag over de laatste stand van zaken over de situatie.

  • Het is nog steeds de bedoeling dat de afgekeurde declaraties niet opnieuw ingediend worden.
  • Wanneer u een declaratie heeft die met enige spoed behandeld moet worden raden wij u aan om zelf contact op te nemen met CZ via het nummer: 013-5938480.
  • De declaraties die nog niet verwerkt waren, zijn inmiddels wel allemaal afgerond.
  • Vanaf donderdag 21 juni is CZ gestart met het verwerken van de correcties van de ten onrechte afgewezen declaraties.

CZ is druk bezig met het oplossen van dit probleem. Wij begrijpen dat het vervelend is, maar vragen toch nog even om geduld als u aan het wachten bent op uitbetaling. Via onze nieuwsbrieven en deze pagina blijven wij u op de hoogte houden van deze situatie.

Update 4-7-2022

Wij hebben de afgelopen weken erg veel contact gehad met CZ, OHRA en Nationale Nederlanden over de problematiek rondom de zorgdeclaraties met de foutmelding 8060: er is geen contract met de aangeduide declarant. Inmiddels kunnen wij gelukkig melden dat de problemen met het systeem bij de verzekeraars zijn opgelost.

Achterstand wordt bijgewerkt
Wel is het zo dat er nog een grote achterstand bijgewerkt moet worden bij de verzekeraars. Zij zijn hier nu druk mee bezig. Wij begrijpen dat dit erg frustrerend is, maar vragen toch nog even om geduld te hebben als uw declaratie met de foutmelding 8060 nog niet verwerkt is. Dien de declaraties met die foutmelding niet opnieuw in. Dit kan later weer voor problemen zorgen in de administratie. Overige declaraties worden wel gewoon verwerkt.

Wij hebben helaas geen inzicht op de status van de declaraties afzonderlijk die nog verwerkt moeten worden met de foutmelding 8060 en moeten ook wachten totdat alles weer is bijgewerkt. Ons advies voor die declaraties blijft dat het verstandig is om uw klanten te informeren over de (mogelijk) langere verwerkingstijd van CZ.

Optitrade blijft in gesprek met CZ en houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

CZ is overgestapt op een nieuw declaratiesysteem, waardoor uw declaraties mogelijk nog niet zijn verwerkt.  Het nieuwe systeem is vanaf 27 mei in gebruik genomen.

Om de overstap naar het nieuwe systeem te kunnen realiseren, heeft CZ verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Vanaf 15 mei 2022 (12:00 uur) tot en met 26 mei 2022 kon CZ daarom geen declaraties in behandeling nemen. Als u dus in bovenstaande periode een declaratie heeft ingediend, dan is CZ pas gestart met verwerken vanaf 27 mei.

Helaas is geconstateerd dat CZ nu een grote achterstand in de verwerking van declaraties heeft. CZ heeft aangegeven heel hard bezig te zijn om alle declaraties te verwerken. We kunnen u nu nog geen duidelijkheid geven over wanneer CZ de achterstand heeft ingehaald. Houdt u er dus rekening mee dat het langer gaat duren voordat uw declaraties zijn verwerkt.

Advies
Ons advies aan u is om geduldig af te wachten tot CZ (OHRA en Nationale Nederlanden) weer bij is met de declaraties. Ook wanneer uw declaratie al wel is verwerkt en bijvoorbeeld is afgekeurd, vragen we u om geduld te hebben. Momenteel is het telefoonnummer van CZ overbelast en kan ook onze helpdesk niet makkelijk met de zorgverzekeraar schakelen om de reden van afkeuring te achterhalen.

Er zijn declaraties waarbij de afkeuring wellicht te maken heeft met de overstap op het nieuwe systeem. Ondertussen hebben we meerdere meldingen binnengekregen over een foutmelding 8060: er is geen contract met de aangeduide declarant. Totdat deze foutmelding is opgelost kunt u volgens CZ beter niet opnieuw declareren, aangezien u dan dezelfde foutmelding ontvangt. Het advies blijft dus: wacht met opnieuw declareren!

Wel is het verstandig om voor uzelf te noteren wat u in bovenstaande periode heeft gedeclareerd én om uw klanten te informeren over de (mogelijk) langere verwerkingstijd van CZ.

Optitrade blijft in gesprek met CZ en houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zodra er iets in het advies verandert, dan wordt dit nieuwsbericht bijgewerkt.

Starkey

Starkey brengt vanaf heden Livio AI ITC R onder in de ZN Database.

Gepersonaliseerde Power in een oplaadbare Healthable maatoplossing! Dit is zoveel méér dan een hoortoestel alleen.

Starkey biedt als eerste een multifunctioneel IHO hoortoestel in de markt van de zorgverzekeraars. Met functies als een ingebouwde virtuele assistent en de allerbeste geluidskwaliteit. Discreet, comfortabel, handig en ook nog eens Lithium-ion oplaadbaar! Uniek voor dit IHO product zijn verder het registreren van cognitieve activiteit, sociale betrokkenheid en actieve luistertijd.

 

Leverbaar als Livio AI 1000 ITC R (ZN Categorie 3), Livio AI 1200 ITC R (ZN Categorie 4) en Livio AI 1600 (ZN Categorie 5). Voor de Private Markt zijn Evolv ITC R 1000, 1200, 1600, 2000 en 2400 leverbaar.

Hoogst Persoonlijk

Want persoonlijk betekent hier dat het hoortoestel speciaal gebouwd wordt om comfortabel en betrouwbaar in de gehoorgang van uw klant te passen.

Dankzij de verschillende beschikbare kleuren, bepaalt u samen met uw klant of hij of zij een discreet model kiest of juist met de nieuwe in-ear toestellen wil opvallen.

Net als Starkey Livio AI RIC, micro RIC en BTE hoortoestellen in de ZN Database, hebben deze ITC modellen geïntegreerde biosensoren die samenwerken met de smartphone om functies als fitness-tracking mogelijk te maken.

Een veelzijdig oplaadbaar, op maat gemaakte in-ear hoortoestel dus met 2,4 GHz draadloze streaming (iPhone én Android), een batterijduur van 23 uur voor horen en vier uur streamen met een snelle oplaadtijd van 3,5 uur.

Pure individuele dynamiek

Livio AI ITC R op maat gemaakte oplaadbare hoortoestellen kunnen op intuïtieve wijze aan Apple én Android (ASHA) toestellen worden gekoppeld via de allernieuwste Low Energy Bluetooth® technologie en de gebruiksvriendelijke Thrive app.

De belangrijkste features zet Starkey graag voor u op een rijtje:

Volgen van lichamelijke en mentale gezondheid
De Livio AI ITC R toestellen hebben sensoren waarmee de lichamelijke en mentale activiteit van de gebruiker kan worden gevolgd via de Thrive app

 

Automatische aan/uit
Livio AI ITC R detecteert wanneer de gebruiker de hoortoestellen plaatst of uitneemt en schakelt daarmee volautomatisch in of uit om de Li-ion accu te sparen

 

Dubbeltik bediening
Met slechts een onopvallend, dubbel tikje op het oor kunnen belangrijke functies va de hoortoestellen worden bediend

 

Herinneringen
Discrete ‘in-ear’ herinneringen, zoals bijvoorbeeld voor het nemen van medicatie

 

TeleHear
Mogelijkheid om de toestellen volledig op afstand te programmeren in de cloud zodat uw klant niet altijd een afspraak hoeft te maken en bij u langs te gaan

Zelfcheck
Een diagnostische test uitvoeren voor de componenten van het hoortoestel.

 

Gepersonaliseerde bediening
Persoonlijke aanpassingen direct doorvoeren

 

Telefoongesprekken
Telefonische oproepen aannemen en het gesprek direct naar de Livio AI ITC R hoortoestellen streamen

Afstandsbediening
Volume wijzigen en tussen programma’s schakelen met een smartphone

Gepersonaliseerde programma’s
Persoonlijke programma’s aanmaken en deze van een geotag voorzien zodat het programma automatisch wordt ingeschakeld wanneer de gebruiker opnieuw op die locatie komt

Automatische Ervarings Manager
Het volume wordt gedurende een bepaalde tijdsduur automatisch aangepast zodat uw klant  comfortabel aan de nieuwe hoorbeleving kunt wennen

 

Siri, Google Assistant en Amazon Alexa
Kan hiermee Sms-berichten en e-mails direct via de Livio hoortoestellen voorlezen. De Alexa Assistant kan daarnaast worden gekoppeld aan de Thrive-app

 

Vind Mijn Hoortoestellen
Zoekgeraakte hoortoestellen gemakkelijk terugvinden

 

Adaptieve Automodus
Hoortoestellen schakelen automatisch naar een instelling voor het minimaliseren van storende geluiden bij het autorijden

 

GRATIS Mini Remote Mic t.w.v. € 199,-

Tot 1 mei 2023 ontvangt u bij inkoop van een set Livio ITC R toestellen een Mini Remote Microphone (winkelwaarde € 199,-) geheel GRATIS. S.v.p. bij uw bestelling ‘Gratis Mini Remote Mic’ vermelden, dan wordt de actie direct op uw factuur verrekend.

Starkey Nederland
KIND HOREN | Starkey Benelux
Laan van de Leeuw 50
7325 PB Apeldoorn
055 360 21 11   info@KINDHOREN.nl

Accountmanagement Starkey Benelux
Jeroen Douw | jeroen@kindhoren.nl – Mobiel: +31 (0)6-220 620 70
Thom Boschloo | thom@kindhoren.nl | Mobiel: +31  (0)6-285 808 69
Robbert Dingenouts | robbert@kindhoren.nl | Mobiel: +31 (0)6-183 542 27
Guillaume Lapere | guillaume@kindhoren.nl – 06-430 589 22

www.kindhoren.com
www.starkey.nl

 

iziLookbook Presale Plug-in Van virtuele beleving naar meer rendement

Wat Sven Krijgsman (lookizi), Floris Diemel (TRYME) en Brian Kragt (Bobo’s Eyewear) delen? Hun wens om het passen van brillen naar een hoger en winstgevender niveau te tillen! Het aantal non-billable uren op de winkelvloer tijdens het pastraject is namelijk enorm. En daarnaast: die ouderwetse plaatjes kunnen écht niet meer. Tijd voor verandering! De iziLookbook presale plug-in is een feit. Waarom deze voor u als opticien onmisbaar is? Hij is luxueus in uitstraling en gebruik, sterk in sales, effectief tegen non-billable uren, bijzonder betaalbaar én integreerbaar bij alle opticiens in Europa. Ja, dus ook bij niet-lookizi-klanten! De heren vertellen.

Een paservaring die overal en voor iedereen beschikbaar is
Floris: “Zie het iziLookbook als een website plugin waarmee je altijd en overal hyperrealistisch 3D-monturen kunt passen, reserveren én aanvullend service en adviestijd kunt bijboeken. Het verkooptraject start dus direct na de integratie: iets wat we ‘presale’ (verkoop vooraf) noemen.” Hij vult aan dat beleving centraal staat: “Het is een brillenbeleving die je met je smartphone, tablet of iPad inschakelt. Ideaal in een wereld waarin we altijd druk zijn.” En de gebruiker? Die is volgens Sven zeer divers. “Dat ene meisje dat liever niet met haar ouders naar de winkel gaat, die opa die slecht ter been is, drukke tweeverdieners, overvolle workaholics of gewoon als je op de tram staat te wachten: het zijn allemaal mensen die enthousiast worden van deze tool.” Hij vertelt daarnaast dat het bijdraagt aan het inkrimpen van de gevreesde nonbillable uren. “Het iziLookbook zet hónderden van deze uren om in winstgevende werkzaamheden. Tel uit je winst!”

“High-end in gebruik, sterk in sales, effectief tegen non-billable uren én te integreren bij álle Europese opticiens”

Het levert direct tijd én geld op
“In tegenstelling tot andere VTO-partijen (Virtual Try-On) is de iziLookbook plug-in zeer voordelig en gebruiksvriendelijk. Met de ready-to-use formule kun je na integratie direct van start gaan met het verkooptraject. Wel zo prettig, want niemand houdt ervan om ellenlang met een voortraject bezig te zijn”, aldus de lookizi-oprichter. Floris haakt in dat deze tool ook tijd oplevert: “Mensen ervaren hun favoriete brillen hyperrealistisch, terwijl de opticien focust op het sales traject met andere klanten in de winkel. Optimale tijdsbesparing dus, met een veel grotere koopintentie!”

Online reserveringssysteem & afspraken efficiënt inplannen

De virtuele passer kan zijn favoriete montuur direct reserveren, plus eventuele extra services. Deze reservering belandt in de mailbox van de opticien, waarna deze zelf contact opneemt voor het verdere verkoopproces in de winkel. “Extra fijn: de opticien kan op een gewenst moment de brillen klaarleggen en de reservering inplannen op een moment dat het rustiger is in de winkel, bijvoorbeeld buiten het weekend om. Zo wordt de capaciteit op de werkvloer geoptimaliseerd, waardoor meer klanten met dezelfde capaciteit geholpen worden”, vertelt Sven. “Over fijn gesproken, we bieden ook een Instagram-filter aan! Hiervoor hebben we de handen ineen geslagen met Brian Kragt van Bobo’s Eyewear. Zo kunnen ook Instagram-gebruikers heel makkelijk monturen passen en delen. Super voor je zichtbaarheid en het aantal bezoekers van je iziLookbook.”

“Spoiler alert: het is nog betaalbaar ook…”

Samenwerking met Serengeti (+ campagne!)
Serengeti is iconisch op het gebied van zonneglazen, met maximale oogbescherming en de beste visuele prestaties als resultaat. Het is dan ook niet vreemd dat Sven en Brian, CEO van Bobo’s Eyewear, samenwerken. “We zijn trots dat we de aftrap met het exclusieve Instagram-filter mogen doen”, benadrukt Brian. “En goed om te weten: alle opticiens die Serengeti aanbieden mogen bij elke aankoop een gepersonaliseerde Serengeti Cleaning Spray cadeau doen. Middels deze actie betrekken we de consument persoonlijker bij het verzorgen van hun Serengeti bril, wat ook weer bijdraagt aan de verbinding tussen klant en opticien. Én precies dat sluit ook weer mooi aan op het iziLookbook”, aldus Kragt.

 

Meer informatie?
Neem contact op met:

izicontent b.v.

Straatweg 138 A+C
3051 BN Rotterdam
010 – 436 32 63
info@izicontent.nl

 

 

Aanpassing productassortiment CooperVision

Bij CooperVision willen ze ervoor zorgen dat het productassortiment voldoet aan de behoeften van zowel u als uw klanten – vandaag, morgen en in de toekomst.

De laatste tijd zien ze dat de aanpassingen verschuiven naar de meer modernere maandlenzen zoals Avaira Vitality® – en naar het gemak van daglenzen zoals de clariti 1 day. Vanwege deze verschuiving hebben ze besloten om verder te investeren in het clariti® 1 day assortiment, zodat ze aan de groeiende vraag kunnen blijven voldoen. Als gevolg daarvan heeft CooperVision besloten om te stoppen met de productie van de clariti® maandlenzenfamilie.

Als gevolg hiervan zullen de volgende lenzen uit het assortiment verdwijnen:

  • clariti® elite (sferisch)
  • clariti® toric
  • clariti® XR toric
  • clariti® multifocal

Wanneer gaan deze veranderingen in?

CooperVision heeft besloten de stopzetting van deze producten te laten samenvallen met de invoering van de EU-verordening betreffende medische hulpmiddelen (EU MDR).

 

Daarom wordt de stopzetting van deze producten van kracht met ingang van:

  • 31 augustus 2023 voor clariti® maandlenzen paslenzen en aanpassets
  • 30 april 2024 voor clariti® maandlenzen voor de verkoopverpakkingen

 

Let op: u mag, met in achtneming van de houdbaarheidsdatum, de clariti® maandlenzen aan de eindgebruiker gewoon blijven verkopen.

 

Ondersteuning van de overgang

CooperVision adviseert klanten die clariti® maandlenzen dragen om over te zetten naar een alternatieve CooperVision silicone hydrogel contactlens.

 

BESTAAND PRODUCT AANBEVOLEN PRODUCT*
Upgrade-opties voor maandlenzen Upgrade en meer gemak
clariti® elite (sferisch) Avaira Vitality® clariti® 1 day / MyDay®
clariti® toric Avaira Vitality® toric clariti® 1 day / MyDay® toric
clariti® XR toric Biofinity® XR toric
clariti® multifocal Biofinity® multifocal clariti® 1 day / MyDay® multifocal

 

Meer informatie over deze producten vindt u in de bijgevoegde productvergelijkingstabel of op www.coopervision.nl of www.coopervision.be.

 

Maak gebruik van de tools van CooperVision bij het upgraden

Bent u al op de hoogte van de mogelijkheden van OptiExpert™? CooperVision adviseert u bij het upgraden gebruik te maken van deze tool. OptiExpert™ is een essentieel hulpmiddel voor uw praktijk, ontworpen om de selectie van een contactlens te versnellen. De app houdt rekening met de juiste aanpasgids per lens, wat vooral aan te raden is bij de upgrade van clariti® multifocal naar Biofinity® multifocal aangezien het multifocale ontwerp van beide contactlenzen verschillend is.

 

Aanvullend kunt u gebruik maken van de 100% Tevredenheidsgarantie. Om de barrière te verlagen voor klanten om lenzen in het dagelijkse leven te ervaren én ze een langere gewenningsperiode te bieden, heeft CooperVision een 100% Tevredenheidsgarantie op hun silicone hydrogel dag- en maandlenzen. Hiermee helpen ze u het risico te verlagen van een verloren klant en de investering voor u te minimaliseren. De consument kan zijn geld terugkrijgen, maar moet hiervoor wel terug naar de winkel, dit geeft u een kans hem te behouden voor de categorie en uw praktijk. U wordt door CooperVision vergoed voor onze contactlenzen als de consument ook daadwerkelijk zijn geld terug wil.