Bausch + Lomb introduceert comfortabele multifocale torische lens

Bausch + Lomb brengt een nieuwe contactlens op de markt die astigmatische presbyopen stabiel en naadloos zicht geeft en eenvoudig is aan te passen. De Bausch + Lomb ULTRA® Multifocal for Astigmatism biedt tenminste zestien uur draagcomfort én is uit voorraad leverbaar.

 Bewezen technieken samengevoegd

Bausch + Lomb heeft in deze nieuwe multifocale torische contactlens een aantal bewezen technieken van de ULTRA familie samengevoegd. Dankzij de MoistureSeal® Technologie bevat  de lens na zestien uur dragen nog 95% van het vocht[1]. Dit zorgt voor een dag lang comfortabel zicht. Het 3-Zone Progressive™ Design bevat 3 consistente sterkteprofielen met naadloze overgangen in de gebieden dichtbij, tussenin en veraf[2]. De lichtopbrengst is hierdoor optimaal waardoor het gewenste beeld gemakkelijker door de hersenen gefilterd kan worden. Het OpticAlign™ Design zorgt voor een stabiele ballast in de onderste helft van de lens. De lens wordt daardoor optimaal gestabiliseerd, voor een torische multifocale lens een essentieel aspect, en de rotatie blijft bij 95% van de lensdragers onder de 5⁰.[3]

Nieuw segment contactlensdragers

De nieuwe lens is een belangrijke uitbreiding op het huidige aanbod contactlenzen in de markt. Op vijfenveertigjarige leeftijd heeft 83% van de mensen te maken met een vorm van presbyopie en een groot deel van hen is astigmatisch aan één of beide ogen. Voor deze groep is er nu een comfortabele multifocale torische lens beschikbaar die eenvoudig is aan te passen en een zeer korte levertijd heeft.

Contact

Mail: visioncarenl@bausch.com
Tel: 020-2035020

[1] Schafer J. et al., 16-Hour, bilateral, dispensing clinical evaluation of methacrylamide lenses as compared to Air Optix Aqua, Acuvue Oasys and Biofinity Lenses. 2013.

[2] ULTRA® Comfort Experience™ for Presbyopia Data Analysis Phase 1 + 2. 2017.

[3] Bausch + Lomb ULTRA® Multifocal for Astigmatism stabilization study.